Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

DNA Performance και Summer Funs πρωταθλήτριες στο Beach Handball στην Κύπρο

Η DNA Performance επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της στο τουρνουά Beach Handball που διοργάνωσε η ΚΟΧ το Σαββατοκυρίακο 17 και 18 Ιουλίου 2010 στην παραλία του ΚΟΤ στη Λάρνακα. Καλύτερη, νίκησε στον τελικό της κατηγορίας αντρών τον Μαυρομάτη Αγίου Παύλου με 2-0 (12-5, 16-14) και κατέκτησε τον τίτλο του τουρνουά.

Ο τελικός, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μονόλογο της DNA Performance αν οι παίκτες της έπαιζαν σε όλη τη διάρκεια του τελικού με την ίδια σοβαρότητα. Όμως αυτό έγινε μόνο στο πρώτο σετ (εύκολη επικράτηση με 12-5) ενώ στο δεύτερο, η χαλάρωση των παικτών της, έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Μαυρομάτη (ξεκίνησε στο τουρνουά σαν αουτσάιτερ και όμως, το πείσμα και το πάθος των παικτών του τον έφεραν μέχρι τον τελικό!) αν κι έχαναν με 12-6, δευτερόλεπτα πριν το τέλος να ισοφαρίσουν στο σετ σε 14-14! Όμως. ευτυχώς για την Performance που στην τελευταία φάση του αγώνα ο Πέτρος Ιωάννου ήταν ψύχραιμος αλλά κι εύστοχος στο �δίγκολο� σουτ, το σκορ έγινε 16-14 και με το 2-0 η DNA Performanceσήκωσε το τρόπαιο.

Πως έφτασαν στον τελικό

Αποτελέσματα 17 Ιουλίου 2010

  • Απόλλων Χάντμπολ - ΘΟΪ Αυγόρου 2-0 (24-17)
  • ΣΠΕ Στροβόλου - DNA Performance 0-2 (19-26)
  • Limas. Beach Bum - ΣΠΕ Στροβόλου 0-2 (22-26)
  • Μαυρομάτης - Απόλλων 2-0 (23-18)
  • DNA Performance - Limas. Beach Bum 2-1 (22-19)
  • ΘΟΪ Αυγόρου - Μαυρομάτης 0-2 (6-23)

Βαθμολογία

Α΄ όμιλος αντρών

  1. DNA Performance 4-1 4
  2. ΣΠΕ Στροβόλου 2-2 2
  3. Limas. Beach Bum 1-4 0

Β' όμιλος αντρών

  1. Μαυρομάτης Αγ. Παύλου 4-0 4
  2. Απόλλων Χάντμπολ 2-2 2
  3. ΘΟΪ Αυγόρου 0-4 0

Στον πρώτο ημιτελικό η DNA Performance νίκησε εύκολα τον Απόλλων Χάντμπολ με 2-0 ενώ ο Μαυρομάτης, μέσα από μια αναμέτρηση θρίλερ νίκησε στην διαδικασία των πέναλτι την ΣΠΕ Στροβόλου με 2-1. Αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με την προκήρυξη του τουρνουά, οι δύο ομάδες που έχασαν στα ημιτελικά μοιράζονται την κατάκτηση της 3ης θέσης στην τελική κατάταξη.

DNA Performance: Κώστας Κατσαρής, Χρίστος Χατζηεφραίμ, Χρ. Βλαδιμήρου, Κυριάκος Βορκάς, Χαράλαμπος Παπατρύφωνος, Πέτρος Ιωάννου, Κωνσταντίνος Χατζηεφραίμ, Θεόδωρος Βανέζης.

Μαυρομάτης: Άγγελος Γρηγορίου, Μάριος Γρηγορίου, Χαράλαμπος Κυριάκου, Μαρίνος Στυλιανού, Δημήτρης Γιασίτης, Χρίστος Αργυρού, Γιώργος Καπετάνιος, Ρένος Παπανικολάου, Νίκος Ειρηνάκης.

Κορίτσια για ... φίλημα!

Η Summer Funs δικαιολόγησε απόλυτα τον τίτλο του φαβορί. Αν και χρειάστηκε την διαδικασία των πέναλτι, εντούτοις νίκησε στον τελικό την Genius Kokkonesμε 2-1 σετ και πήρε τον τίτλο.

Οι Genius Kokkones μπορεί να ξεκίνησαν στο τουρνουά χωρίς ιδιαίτερες βλέψεις, όμως αφού στηρίχτηκαν στην εμπειρία της Μαριάννας Χαραλάμπους, της Πέρσας Μιχαήλ και της Σκεύης Βασιλειάδου, στο ταλέντο της Χριστίνας Γεωργίου και της Αιμιλίας Αργυρού και φυσικά στην αποτελεσματικότητα της Λεπελιονίτε, όχι μόνο κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό αλλά και να βάλουν αρκετή πίεση στις αντίπαλες τους, νικώντας το πρώτο σετ με 11-10. Στη συνέχεια όμως έλαμψε το ... άστρο των παικτριών της Summer Funs (Λ. Έλληνα, Β. Ιωάννου, Ι. Σύζινου, Μ. Λόσεβα) που κέρδισαν εύκολα το δεύτερο σετ με 17-7 (εκτός από περισσότερες δυνάμεις, είχαν και περισσότερες επιλογές) οδήγησαν τον τελικό στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι όπου εκεί έδειξαν περισσότερη ψυχραιμία και πήραν τη νίκη.

Summer Funs: Β. Ιωάννου, Λίζα Έλληνα, Λητώ Έλληνα, Μαρ. Θεοδώρου, Αν. Δημητρίου, Μαρ. Χρίστου, Μαρ. Γαβαλά, Μαρίσα Λόσεβα.

Genius Kokkones: Πέρσα Μιχαήλ, Χριστιάνα Γεωργίου, Μαριάνα Χαραλάμπους, Αιμιλία Αργυρού, Σκεύη Βασιλειάδου, Χρ. Κλεάνθους, Λεπελιονίτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου