Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

ΜΕ "ΑΡΩΜΑ" ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ AΓΩΝΩΝ ΣΤΟ F-4 ΒΕΑCH HANDBALL Ο ΕΥΡΥΤΟΣ ΒΟΛΟΥ

Στη «μάχη» του Final-Four του 11ου πανελλήνιου πρωταθλήματος beach handball ρίχνεται η γυναικεία ομάδα του ICS Εύρυτος Βόλου, η οποία αυτό το Σαββατοκύριακο 24-25 Ιουλίου 2010 θα βρεθεί στο Καράβι Σχοινιά.


Τα κορίτσια του Εύρυτου δίνουν το «παρών» στα τελικά της διοργάνωσης για 2η συνεχόμενη σεζόν, με στόχο να ανέβουν ένα σκαλοπάτι ψηλότερα σε σχέση με την περσινή επιτυχία τους και το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησαν. Το πλέον εντυπωσιακό για το βολιώτικο σύλλογο είναι ότι προκρίθηκε στο Final Four έχοντας την υψηλότερη βαθμολογία στην τελική κατάταξη. Ο Εύρυτος μετά την ολοκλήρωση των τουρνουά σε Αγιόκαμπο, Περαία, Πρέβεζα, Λουτράκι και Αλμυρό, συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς απ’ όλες τις συμμετέχουσες ομάδες και τερμάτισε έτσι στην 1η θέση της πανελλήνιας κατάταξης. Ο Εύρυτος θα αγωνιστεί στο δεύτερο ημιτελικό κόντρα στη Submarine, την οποία εάν κερδίσει, θα έχει την ευκαιρία να προκριθεί στον τελικό του πρωταθλήματος. Να σημειωθεί ότι το Final Four θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την κρατική τηλεόραση και πιο συγκεκριμένα από το Sport+, οπότε οι Βολιώτες τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν «ζωντανά» τις προσπάθειες των κοριτσιών του Εύρυτου. Ο ημιτελικός με την Submarine θα ξεκινήσει στις 17.00, σ’ ένα ματς που θα ρίξει και την «αυλαία» της πρώτης ημέρας του Final Four.


Προπονητής στη γυναικεία ομάδα του ICS Εύρυτου Βόλου είναι ο Θοδωρής Παπαδόπουλος, ο οποίος κατάφερε να οδηγήσει τις Βολιώτισσες στο δεύτερο συνεχόμενο Final Four της ιστορίας τους. «Ο Εύρυτος την τελευταία διετία έχει σταθερή πορεία στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Άλλωστε, αυτό αποδεικνύουν τα αποτελέσματα που είχαμε, αλλά και το γεγονός ότι η ομάδα τερμάτισε πρώτη στην κατάταξη της α’ φάσης, επιτυχίες που κατατάσσουν τον Εύρυτο στην ελίτ του ελληνικού beach handball», σχολίασε χαρακτηριστικά ο 44χρονος τεχνικός, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στους φετινούς στόχους: «Θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με το χάλκινο μετάλλιο που κατακτήσαμε πέρυσι. Στο ρόστερ μας έχουμε αξιόλογες αθλήτριες με θητεία σε εθνικές κατηγορίες, που είναι σε θέση να κάνουν τη διαφορά και αισιοδοξώ ότι θα τα δώσουν όλα για να επιτύχουμε τον στόχο μας, που είναι μία θέση στο βάθρο».

Εν τω μεταξύ, η παρουσία του ICS Εύρυτου Βόλου στο φετινό Final Four θα έχει και… άρωμα Μεσογειακών Αγώνων. Ο σύλλογος του Εύρυτου κατόπιν έγκρισης που εξασφάλισε από την Οργανωτική Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων, στην τελετή έναρξης των τελικών θα παραστεί με την επίσημη σημαία της Μεσογειάδας, ενώ στις φανέλες του θα φέρει το έμβλημα των Αγώνων.

Έτσι, με δεδομένο ότι τα ματς θα έχουν τηλεοπτική κάλυψη, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο Εύρυτος θα συμβάλει στην πανελλήνια προβολή του μεγάλου αθλητικού γεγονότος που θα φιλοξενήσουν το 2013 ο Βόλος και η Λάρισα.

Την επίσημη σημαία παρέλαβε ο πρόεδρος του Εύρυτου, κ. Λεωνίδας Ζαφείρης δια χειρός του Δημάρχου Βόλου, κ. Αλέκου Βούλγαρη. Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον κ. Ζαφείρη για τη μέχρι τώρα πορεία του συλλόγου κι ευχήθηκε καλή επιτυχία στους τελικούς, ενώ στη συνέχεια εξήρε την πρωτοβουλία του Εύρυτου να συμβάλλει στην προώθηση των Μεσογειακών Αγώνων.

Από την πλευρά του ο κ. Λεωνίδας Ζαφείρης τόνισε σχετικά: «Είναι μεγάλη τιμή για το σύλλογο που η Ο.Ε.Μ.Α. 2013 έδωσε το «πράσινο φως» για την παραχώρηση της επίσημης σημαίας των Μεσογειακών Αγώνων, γεγονός μοναδικό σε πανελλήνια κλίμακα. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που μας παραχωρήθηκε αυτό το προνόμιο και θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να συμβάλλουμε στην προβολή αυτής της τόσο σημαντικής διοργάνωσης που θα φιλοξενήσει η πόλη μας το 2013». Ο έμπειρος παράγοντας αναφέρθηκε και στους στόχους του Εύρυτου στο φετινό Final Four: «Η ομάδα για 2η συνεχόμενη σεζόν διατηρείται σε υψηλό επίπεδο. Παράλληλα, συνδυάσαμε τα 20 χρόνια συνεχούς παρουσίας μας στα αθλητικά δρώμενα του Βόλου με μία σημαντική επιτυχία, όπως είναι η πρόκρισή μας στο Final Four του 11ου πανελλήνιου πρωταθλήματος beach handball και μάλιστα καταλαμβάνοντας την 1η θέση στις γυναίκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου